OBJAVI / Prijava
Rezultati Vaše pretrage

PRODAJE SE:SPRAT ZGRADE/STARI GRAD/BAŠČARŠIJA/STAN/SARAJEVO/TOP LOKACIJA, Sarajevo Stari Grad, Stan

550.000 KM

 635 dodaj u favorite

Adresa nekretnine
Adresa: Telali 4, Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Grad:

Detalji nekretnine
ID oglasa : 40405
Cijena: 550.000 KM
Veličina nekretnine: 86 m2
Sobe: 3
Spavaće sobe: 2
Kupatila: 2
Godina Izgradnje: 1895
Vrsta Grijanja: struja
Namjesteno: Ne
Broj Telefona: +38762685105
Opis

Prodaje se sprat austro-ugarske zgrade u srcu Baščaršije, u ulici Telali, 20ak metara od Sebilja.

O nekretnini : Ono što ovu nekretninu izdvaja je njena top lokacija, blizna Sebilja koji je na 20ak metara, u samom jezgru kulturno-historijskog dijela Starog Grada. Sprat posjeduje 86.30 m2 prostora i podjeljen je na : privatni ulaz, hodnik i stubište te stepenice kojima se pristupa spratu, glavni hodnik iz kojeg su ulazi u dvije sobe, zaseban toalet sa turskim kupatilom i ulaz u kuhinju, kuhinju, dvnevnu sobu te dodatno kupatilo sa kadom i wc-om koje se nalazi u sklopu kuhinje. U ZK izvodku nekretnina je zabilježena i registrovana kao spomenik kulture zbog svoje historijske vrijednosti, te se ista nalazi pod zaštitom države. Svi papiri su uredni.

Sprat je renoviran iznutra, edelpuc je uradjen u svim sobama, u dvije sobe, kuhinji, i glavnom hodniku je laminat postavljen, dok je u trećoj sobi brodski pod. Novo kupatilo u glavnom hodniku koje je komplet renovirano ( instalacije vodovodne, kanalizacione, i elekro komplet zamjenjene). Kupatilo koje je u sklopu kuhinje je izgrađeno 2010 godine na novo, te su sve instalacije nove.

Bitno je napomenuti da su sve zasebni ulazi u sobe, što je rijetkost u austro-ugarskoj gradnji. Takođe, čitav sprat posjeduje dodatna vrata u sobama, te je moguća i povezanost svake sobe kroz sobu pa to čini ovu nekretninu još atraktivnijom za investitore koji bi ovu jedinstvenu nekretninu mogli pretvoriti u : ordinaciju, manji hotel, hostel, advokatsku ili notarsku firmu, kao i restoran.

Lokacija : Zgrada se nalazi u samom srcu Baščaršije i jedinstvena je prilika za investiranje. Ulaz iz glavne ulice Telali, blizina Sebilja, tramvajske stanice (10ak metara), taxi stajališta (25m), početne stanice komercijale za Dobrinju (35m).Ispod sprata se nalazi hostel a u prizemlju prodavnica metraže, obje pod zakupom od općine Stari Grad.

Prilika za investiranje : Kao što smo već rekli, sprat je 86.30 m2 i iz glavnog hodnika posjeduje tavanska vrata te stepenice koje vode na tavan koji je iste kvadrature kao i sprat ispod (86.30m2). Ogromne je visine jer je to obilježje austro-ugarske gradnje, te kao takav čini odličnu priliku za izgradnju još jednog stana u potkrovlju, i onda bi kvadratura ukupne nekretnine iznosila preko 160m2.

Kontakt : putem privatnih poruka i na broj : +38762685105
Cijena : 281.720 Euro

Dodatni sadržaji

stara gradnja
ostava
internet
asfalt

Lokacija Nekretnine


Pogledaj veću mapu